موشن گرافیک چیست؟
موشن گرافیک چیست ؟
اگه قرار باشه هر هنری رو موشکافانه بررسی کنیم شامل اجزای زیادی میشن ، موشن گرافیک هم شامل چندین قسمت مختلف میشه که مهمتری اونها حرکت، گرافیک و صداست و مواردی دیگه هم هست که نمیخایم الان به اونا بپردازیم.
در موشن گرافیک شما همیشه به یه هدف خاص میرسید. بزارید بهتر بگم ! شما وقتی قراره یه موشن گرافیک بسازید باید یک هدف داشته باشید تا در آخر یک پیام رو به مخاطبتون منتقل کنید ! و این پیام باید به ساده ترین و حرفه ای ترین شکل ممکن منتقل بشه که مخاطب مجذوب و شیفته محصول، پیام، کسب و کار و … که مربوط به شماست بشه !
اهمیت موشن گرافیک :
در زندگی امروزه هر لحظه شاهد گسترش راه های مختلف برای تبلیغات و مخصوصا دیجیتال مارکتینگ هستیم و هر کسی به نحوی در جستجوی راهکاری برای نمایش و معرفی محصولات و کسب و کار خودشه . از این رو راه های مختلف برای این مهم وجود داره که یکی از مهمترین اونا موشن گرافیکه و به نظر من جذابترین نوع تبلیغات در مجموعه ویدئو مارکتینگ محسوب میشه و خوشبختانه طرفداران زیادی رو در کسب و کارهای مختلف حتی کسب و کارهای بزرگ پیدا کرده چون تاثیر گذاری بسیار زیادی داره و نسبت به سایر تبلیغات هزینه های بسیار پایین تری رو شامل می شه.
انواع موشن گرافیک :
برای ساخت یک موشن گرافیک شاید فکر کنید فقط یک روش وجود داره و معمولا بیشتر مخاطبان این حرفه مخصوصا مبتدی ها فکر میکنن استفاده از وکتور موشن گرافیک محسوب میشه اما ساخت موشن گرافیک مختص متحرک سازی وکتور نمیشه و انواع مختلفی مثل تلفیق فیلم رئال و موشن گرافیک، موشن گرافیک سه بعدی، موشن گرافیک با استفاده از وکتور یا تصاویر برداری، موشن گرافیک با استفاده از تصاویر اسلیمی، موشن گرافیک با استفاده از اینفوگرافیک، موشن گرافیک با متحرک سازی متون یا همون تایپو گرافی هم هست که هر کدوم در جایگاه خودشون فوق العاده ان .
اهمیت صدا و صدا گذاری در موشن گرافیک
یکی از ارکان اصلی موشن گرافیک صدا است ! طوری که به نظر من اگه یک موشن گرافیک حتی حرفه ای ! صدا گذاری مناسبی نشده باشد نمی تونه نظر مخاطب رو به خوبی جلب کنه ! بنابر این موسیقی زمینه و افکت های صوتی یکی از ارکان اصلی موشن گرافیک محسوب میشن.
نرم افزارهای مورد نیاز برای ساخت موشن گرافیک
برای ساخت یک موشن گرافیک نرم افزارهای زیادی رو می تونیم استفاده کنیم و این بستگی به ما داره که با کدوم نرم افزار تسلط داریم اما از مهمترین اونا میتونیم به نرم افزارهای زیر اشاره کنیم که هر کدوم میتونن در ساخت موشن گرافیک به ما کمک کنن.
Adobe After Effects
Adobe illustrator
Adobe Photoshop
Adobe Animate
و …
ابزارهایی که بیشتر در زمینه ساخت موشن گرافیک استفاده می شوند.
هر کسی با نرم افزارهای خاصی در زمینه ساخت موشن گرافیک مشغول به کار می شود اما نرم افزار قدرتمند افترافکت نرم افزاری است که یکی از شاخه های پر کاربرد آن ساخت موشن گرافیک است که می توان به صورت کاملا حرفه ای اقدام به ساخت موشن گرافیک کرد.
در همین راستا علاوه بر ویژگی های ثابت افترافکت ، شرکت های مختلف اقدام به ساخت پلاگین ها و اسکریپت هایی کرده اند که سهولت کار را برای کاربران چند برابر کرده است . به عنوان مثال اسکریپت DUIK اسکریپتی است که برای ریگ بندی کاراکتر در افترافکت کاربرد فراوانی دارد و می توان به صورت کاملا حرفه ای اقدام یه ریگ بندی یا همان استخوان بندی کاراکتر ها و انیمیت آنها کرد. ابزارهای فراوانی در زمینه های مختلف برای ساخت موشن گرافیک و … ساخته شده است که می توان به افترافکت اضافه کرد و از آنها استفاده کرد.
دسترسی به ابزارهای آماده برای ساخت موشن گرافیک :
هر نرم افزار در جایگاه خود دارای پیچیدگی های زیادی ه ، نرم افزار افترافکت هم جزء اون دسته از نرم افزارهاست که از دیدگاه من دنیای فوق العاده وسیعی داره و نمیتونیم بگیم کسی تسلط کامل به تمام شاخه های این نرم افزار رو داره .
اگه قرار باشه تو یکی از شاخه های این نرم افزار مثل ساخت موشن گرافیک، آرم استیشن و … شرع به کار کنید مسلما باید زمان زیاد، صبر و حوصله، پشتگار و مطالعه زیادی داشته باشید که اصولش همینه !! و برای حرفه ای شدن هیچ راهی جز این نیست !!
اما برخی از افراد میخان راه سخت رو یک شبه برن و تو کمترین زمان به اون چیزی که میخان برسن. در زمینه ساخت موشن گرافیک هم این مورد بسیار زیاد دیده میشه و خوشبختانه یا متاسفانه راه های زیادی برای این کار وجود داره که بارزترین اون استفاده از پروژه های و قالب های آماده س که افراد و شرکت های مختلف که در این زمینه تجربه، مهارت، زحمت و پشتکار داشتند اقدام به ساخت یه سری پروژه های اماده در موضوعات مختلف کردند تا افراد مبتدی هم بتونن در زمینه ساخت موشن گرافیک و … تجربه کسب کنن.
نمیشه گفت این کار خوبه یا بد چون هر کسی یه نظری داره و وب سایت ما هم جهت دسترسی آسان تر و هزینه کمتر برای مخاطبان این رشته اقدام به انتشار و فروش ابزارها و پروژه های اماده در این زمینه کرده . اما توصیه ما اینه که از پایه به دنبال فراگیری ساخت موشن گرافیک و شاخه های دیگر نرم افزار افترافکت برین چون مطمئنا استفاده از پروژه های آماده دانشی به شما در زمینه ساخت موشن گرافیک اضافه نمی کنه و صرفا راه طولانی رو به یک راه کوتاه برای شما مبدل میکنه که این کوتاهی راه خودش مشکلات زیادی رو به همراه داره که تجربه ثابت کرده افرادی که از پروژه های اماده استفاده میکنن نمیتونن تصمیم گیری درستی برای پیاده سازی سناریوی مورد نظرشون داشته باشند چون ابزارهای آماده مختص یک موضوع خاص ساخته شده و یک فرد مبتدی به سختی میتونه این ابزارهارو سفارشی سازی و تغییر بده ! که این خودش یک مشکل اساسی محسوب میشه و از طرفی چون اصول اولیه و اصلی ساخت موشن گرافیک رو نمیدونن خروجی کار اونا سطح بسیار پایینی داره .
در عین حال امیدوارم از هر راهی که وارد این حرفه میشین به خوبی پیشروی کنید و ما نیز تمام سعیمون رو میکنیم در حوزه افترافکت اعم از پروژه آماده افترافکت، آموزش افترافکت، آموزش موشن گرافیک، ابزارها و پلاگین های ساخت موشن گرافیک و شاخه های دیگر افترافکت شما رو همراهی کنیم.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
نکات مهمی که باید در زمان ساخت موشن گرافیک به آن ها توجه کنید
آموزش پایه طراحی، ریگ بندی و انیمیت کاراکتر با ایلاستریتور و افترافکت
موشن گرافیک چیست؟
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش میشوند.
امتیاز بینندگان:5 ستاره